Friday, 7 November 2014

Ida Cooks: Американски палачинки

Здравейте, момичета!

Напоследък все повече ми се иска от време на време да пиша и за различни от козметиката неща, като готвене, книги, пътешествия ( за които вече си пиша де ) и разни други лайфстайл неща, които ме вълнуват- все пак, противно на разпространеното мнение, ние бюти блогърите не се вълнуваме само от гримове хахах. Днес например реших да споделя с вас една рецепта за американски палачинки, която направих наскоро и много ми хареса, и която е просто перфектна за идващия уикенд :) 



Необходими продукти за около 10- 12 броя:

- 1,5 ч.ч. брашно
- пакетче бакпулвер
- ванилия
- 3 с.л. захар
- 1 ч.ч. прясно мляко
- 2 бр. яйца
- 60 гр масло
- украса по избор


Приготвяне:

- В голяма купа се смесват и разбъркват брашното, бакпулвера, захарта и ванилията. Маслото се стапя и се смесва заедно с яйцата и млякото в отделен съд. 
- Всичко се смесва и се разбърква добре до получаването на хомогенна смес, която трябва да не е нито прекалено гъста, нито прекалено рядка. Оставя се да престои 15 минути, като през това време тиганът, който ще използваме за пържене, се намазва с масло и се загрява. 
- Палачинките се пържат по няколко наведнъж в тигана, защото трябва са по- малки от класическата разновидност- една лъжица смес е достатъчна за една палачинка. Обръщат се, когато по повърхността започнат да се появяват балончета. 
- Когато всички палачинки са готови, се украсяват по избор ( обикновено с малини и боровинки, но тъй като аз не можах да намеря в супера до нас, се спрях на далеч по- здравословен вариант- шоколадови бонбонки хихи ). Според класическата рецепта се сервират с кленов сироп, но аз лично ги ям с мед или сладко от череши мммм.

Палачинките стават супер бързо и лесно, а са страшно вкусни и не мисля, че някой вкъщи би бил способен да им устои :) Възнамерявам следващият път да пробвам да ги направя в "здравословен" вариант- не само с кафява захар ( аз бяла не консумирам ), ами и с пълнозърнесто брашно и соево мляко. Знам също, че стават особено прекрасни ако добавите стафиди или боровинки в самото тесто, преди да ги изпържите- също идея, която си струва да се изпробва. 

А коя е вашата любима съботно- неделна закуска? Събирам идеи като начинаещ готвач :)

Ида


5 comments :

  1. Ммм... много вкусно изглеждат, томкова пухкави!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Не само изглеждат, ами и са :) Благодаря, радвам се, че скромните ми готварски умения са оценени хахаха

      Delete
  2. Страхотно изглеждат!!
    Покрай теб се престраших и споделих и една моя много любима и бърза рецепта за домашни бонноби :))
    beglamorous93.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Радвам сеее! И твоята рецепта също е супер! Напоследък много съм се запалила да готвя, трябва да си отворим готварски клуб на бюти блогъра хахахах

      Delete
  3. Супер вкусночко изглежда, много обичам американски палачинки. А като видях, че медът е с марка Conad, ох, спомени, спомени :))))

    ReplyDelete